top of page
IMG_4033.jpg

Ellen van den Heuvel

Ik ben Ellen vd Heuvel, juf in groep 1/2b. Na mijn studie psychologie heb ik lange tijd gewerkt in mijn eigen praktijk. In 2012 rondde ik de Pabo af en startte ik in het onderwijs. Mijn hart ligt bij het jonge kind, ik heb dan ook altijd gewerkt in de onderbouw. Ik hou van de onbevangenheid van het jonge kind en de manier waarop zij spelenderwijs de wereld ontdekken. Kleuters zijn van nature nieuwsgierig, puur en soms pijnlijk eerlijk ;) Ik vind het nog altijd een mooi proces om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en ze uit te dagen en te prikkelen om nieuwe vaardigheden te leren. Sinds dit schooljaar ben ik ook juf in de Plusklas. De perfecte plek voor mij om mijn kennis over hoogbegaafdheid en passie voor het onderwijs met elkaar te combineren

In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin van 7 kinderen en met het verbouwen van ons opknaphuis. Energie opladen doe ik door hardlopen en wandelen in het bos, een boek lezen en gezellig borrelen met vrienden. Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van het enthousiaste en inspirerende team hier op de Sterappel.

Groep 1/2b

In groep1/2 B werken juf Ellen en Juf Sabrina. Op dit moment werkt juf Ellen maandag t/m woensdag en juf Sabrina op donderdag en vrijdag. De bedoeling is dat juf Sabrina in de loop van de tijd weer volledig voor de groep komt staan.

Onze kleuters hebben een eigen ingang aan het kleuterplein. Om 08.20 uur gaat de deur open en mag uw kind naar binnen. Er staat een juf op het plein om de kinderen op te vangen. Bij de klas en in de gang staat de eigen juf. De kinderen mogen bij binnenkomst zelf hun spullen in de kluisjes doen en het eten en drinken in de juiste bakken zetten. 

De kinderen beginnen de dag met zelfstandig werken aan de tafels. De juf heeft dan tijd voor de kleine kring. Tijdens deze kleine kring krijgen de kinderen extra verrijking, pre-teaching of andere extra aandacht.

 

Elke week heeft uw kind 2 tot 3 verplichte opdrachten, daarnaast mogen ze ook kiezen voor andere activiteiten die op het planbord hangen.

Na het zelfstandig werken gaan de kinderen in de kring. Hierbij doen wij allerlei activiteiten variërende van taal, rekenen, muziek, kennis maken met letters en cijfers, vertellen, sociale ontwikkeling en nog meer. Hiervoor gebruiken wij verschillende methoden zoals Schatkist, Met sprongen vooruit, spreekbeeld en kanjertraining.

Na de kring gaan de kinderen werken met het planbord. Dan mogen ze uitvoeren wat zij gekozen hebben. Vervolgens gaan wij met de kinderen eten en drinken. Aansluitend gaan we buitenspelen. Aan het eind van de ochtend hebben wij nog een tweede kring waarbij we verder gaan met de methoden. Daarna lunchen we samen in de klas. Vervolgens volgt er weer speel- en werkles. 

Op de woensdag en vrijdag gymmen wij met de kinderen in de kleutergymzaal. 

Op de dinsdagmiddag hebben we activiteitenplein waar we groep doorbrekend met groep 1, 2 en 3 roulerend binnen verschillende thema’s werken. We bieden diverse activiteiten aan, zoals muziek, dans, drama, techniek, natuur.

bottom of page