top of page
IMG_3532.jpg

Elza Haalboom

Hallo lezers,

 

Wat leuk dat jullie aan het rondneuzen zijn op de website van De Sterappel! 

 

Ik ben juf Elza en sinds 2015 werk ik op De Sterappel waar ik vooral groep 4 heb lesgegeven. Nu draai ik groep 5 samen met juf Rianne.

 

Jaarlijks schrijf ik met veel voorpret mijn naam op de takenlijst bij het zomerfeest. 

Ook schrijf ik geregeld een krantenartikel over De Sterappel. Zo zijn er nog veel meer taken te doen in een school, en ik vind het (bijna) allemaal leuk. Ook binnen de stichting heb ik diverse werkzaamheden.

 

In mijn vrije tijd speel ik softbal, ga ik op pad, versla ik mijn vriend of vriendinnen met een spelletje, schilder en klus ik in huis, luister ik muziek, leer ik iets nieuws, of vind je me op de bank met een sudoku. 

 

Dat laatste vergt behoorlijk wat werk binnen de kaders. In veel situaties in onze maatschappij is dat nodig en handig. Met veel plezier leer ik kinderen volgens bepaalde lijnen te denken en handelen, want van zichzelf kennen zij die structuren niet. 

Maar de andere kant op werkt het net zo goed: Kids houden mij scherp met hun meest briljante en creatieve ideeën! Juíst omdat ze zoveel out of the box denken. En precies dáár ligt onze toekomst!

 

Want de toekomst is niet ingekaderd, en daarom is het zo waardevol om de jeugd kritisch maar open minded te leren denken. 

Dus reken je 6x8 uit door sommen te stampen, tekenen, schrijven, springen, of met een getallenlijn? Het is mij om het even, zolang je antwoord maar 48 is. 

 

Ben je benieuwd naar onze klas? Kom gerust eens kijken. Als je een leeg lokaal aantreft zijn we waarschijnlijk bezig met een buitenles op het plein of grasveld, want dat vind ik erg leuk (en zo gezond!) om te doen. 

Kom dan ook daar gezellig een kijkje nemen: Je bent welkom in groep 5! 

bottom of page