top of page
IMG_3107.jpg

Esther Zaaijer

Mijn naam is Esther Zaaijer. Ik ben een van de leerkrachten van groep 1/2A. Deze klas draai ik op maandag, dinsdag en woensdag. De andere dagen is mijn collega Margreet er. Ik werk al een behoorlijke tijd voor de stichting BasisBuren, waarvan de meeste jaren op de Sterappel. Omdat ik de afgelopen jaren bij de kleuters heb gewerkt ken ik bijna alle kinderen. Dat is iets heel moois. Je bent daardoor persoonlijk betrokken en ik vind het altijd leuk om te weten hoe alle kinderen het verder in de school doen. Ik ben getrouwd met Henk Zaaijer en samen hebben we twee jongens genaamd Stijn en Melle.

Ik hou van reizen en verschillende culturen leren kennen. Vooral het leren begroeten en bedanken in andere talen vind ik een belangrijk aspect van mijn reizen. Zo kom je dichter bij de mensen en wordt het vaak gezellig. In mijn lessen neem ik ook regelmatig ideeën, verhalen en foto’s mee. Zo kun je een les heel tastbaar maken en kinderen vinden het heel leuk om naar mooie reisverhalen te luisteren.

Ook geniet ik volop van mijn tuin, waar ik elke week veel energie in steek. Het is heerlijk om daar te rommelen, maar ook juist om daar mijn rust te pakken met een mooi boek. In onze buitenkeuken koken we de lekkerste gerechten die we dan met onze familie, vrienden en buren lekker opeten!

Groep 1/2a

In groep 1/2a werkt juf Esther op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag staat juf Margreet voor deze groep. In groep 1/2b werkt juf Ellen de hele week. Juf Sabrina gaat samen met juf Ellen deze groep draaien als zij weer volledig hersteld is.

Onze kleuters hebben een eigen ingang aan het kleuterplein. Om 08.20 uur gaat de deur open en mag uw kind naar binnen. Er staat een juf op het plein om de kinderen op te vangen. Bij de klas en in de gang staat de eigen juf. De kinderen mogen bij binnenkomst zelf hun spullen in de kluisjes doen en het eten en drinken in de juiste bakken zetten. 

De kinderen beginnen de dag met zelfstandig werken aan de tafels. De juf heeft dan tijd voor de kleine kring. Tijdens deze kleine kring krijgen de kinderen extra verrijking, pre-teaching of andere extra aandacht.

 

Elke week heeft uw kind 2 tot 3 verplichte opdrachten, daarnaast mogen ze ook kiezen voor andere activiteiten die op het planbord hangen.

Na het zelfstandig werken gaan de kinderen in de kring. Hierbij doen wij allerlei activiteiten variërende van taal, rekenen, muziek, kennis maken met letters en cijfers, vertellen, sociale ontwikkeling en nog meer. Hiervoor gebruiken wij verschillende methoden zoals Schatkist, Met sprongen vooruit, spreekbeeld en kanjertraining.

Na de kring gaan de kinderen werken met het planbord. Dan mogen ze uitvoeren wat zij gekozen hebben. Vervolgens gaan wij met de kinderen eten en drinken. Aansluitend gaan we buitenspelen. Aan het eind van de ochtend hebben wij nog een tweede kring waarbij we verder gaan met de methoden. Daarna lunchen we samen in de klas. Vervolgens volgt er weer speel- en werkles. 

Op de woensdag en vrijdag gymmen wij met de kinderen in de kleutergymzaal. 

Op de dinsdagmiddag hebben we activiteitenplein waar we groep doorbrekend met groep 1, 2 en 3 roulerend binnen verschillende thema’s werken. We bieden diverse activiteiten aan, zoals muziek, dans, drama, techniek, natuur.

bottom of page