top of page
IMG_3107.jpg

Esther Zaaijer

Mijn naam is Esther Zaaijer. Ik ben een van de leerkrachten van groep 1/2A. Deze klas draai ik op maandag, dinsdag en woensdag. De andere dagen is mijn collega Margreet er. Ik werk al een behoorlijke tijd voor de stichting BasisBuren, waarvan de meeste jaren op de Sterappel. Omdat ik de afgelopen jaren bij de kleuters heb gewerkt ken ik bijna alle kinderen. Dat is iets heel moois. Je bent daardoor persoonlijk betrokken en ik vind het altijd leuk om te weten hoe alle kinderen het verder in de school doen. Ik ben getrouwd met Henk Zaaijer en samen hebben we twee jongens genaamd Stijn en Melle.

Ik hou van reizen en verschillende culturen leren kennen. Vooral het leren begroeten en bedanken in andere talen vind ik een belangrijk aspect van mijn reizen. Zo kom je dichter bij de mensen en wordt het vaak gezellig. In mijn lessen neem ik ook regelmatig ideeën, verhalen en foto’s mee. Zo kun je een les heel tastbaar maken en kinderen vinden het heel leuk om naar mooie reisverhalen te luisteren.

Ook geniet ik volop van mijn tuin, waar ik elke week veel energie in steek. Het is heerlijk om daar te rommelen, maar ook juist om daar mijn rust te pakken met een mooi boek. In onze buitenkeuken koken we de lekkerste gerechten die we dan met onze familie, vrienden en buren lekker opeten!

Groep 1/2A

In groep 1/2a werkt juf Esther op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag staat juf Margreet voor deze groep. Onze kleuters hebben een eigen ingang aan het kleuterplein. Om 08.20 uur gaat de deur open en mag uw kind naar binnen. Er staat een juf op het plein om de kinderen op te vangen. De kinderen mogen bij binnenkomst zelf hun spullen in de kluisjes doen en en dan naar de klas komen. Elke week is er een moment voor ouders om met de kinderen mee naar binnen te gaan.  

 

De kinderen beginnen de dag met zelfstandig werken aan de tafels. De juf heeft dan tijd voor de kleine kring. Tijdens deze kleine kring krijgen de kinderen extra verrijking, pre-teaching of andere extra aandacht. Elke week heeft uw kind 2 tot 3 verplichte opdrachten, daarnaast mogen ze ook kiezen voor andere activiteiten van het digikeuzebord.

Na het zelfstandig werken gaan de kinderen in de kring. Hierbij doen wij allerlei activiteiten variërende van taal, rekenen, muziek, kennis maken met letters en cijfers, vertellen, Kanjertraining en nog meer. We gaan meerdere keren per dag in de kring.

De kinderen werken tijdens het spelen met het digikeuzebord. Hierop kiezen zij hun eigen werk, soms verplichte taakjes maar natuurlijk ook lekker spelen in de hoeken hoort hierbij. Ook mogen de kinderen werken met I-pads of op het grote bord in de klas.

 

We spelen elke dag buiten en hebben een prachtig plein en mooi speelgoed wat hierbij hoort.

Op de woensdag en vrijdag gymmen wij met de kinderen in de kleutergymzaal. We klimmen en klauteren, leren verschillende balspelletjes, verschillende tikspelletjes, rollen en duikelen, van alles wat. En op de vrijdag krijgen de kinderen een spelles in de gymzaal.

Op de dinsdagmiddag hebben we activiteitenplein waar we groepsdoorbrekend met groep 1, 2 en 3 roulerend binnen verschillende thema’s werken. We bieden diverse activiteiten aan, zoals muziek, dans, drama, techniek, natuur en verkeer.

 

Wist u dat?

* Wij een leerplein hebben dat om de 5 tot 6 weken wisselt van thema,

* Wij elke week een letter van de week hebben en we leuke materialen mee mogen nemen met die betreffende letter,

* Wij elke week een cijfer van de week hebben,

* Wij werken met een aantal Ipads in de klas,

* Wij onze eigen thema’s ontwikkelen,

* Wij doelgericht werken n.a.v. de SLO doelen voor het basisonderwijs

bottom of page