Simone Schoots

Hallo, mijn naam is Simone van Megen. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam op De Sterappel. Daarvoor heb ik 14 jaar op andere scholen binnen de stichting BasisBuren gewerkt.

Hier heb ik diverse groepen gedraaid, van groep 3 t/m groep 7. Het enthousiasme van kinderen en het willen leren van nieuwe dingen motiveert mij. Dit jaar mag ik op De Sterappel voor het tweede jaar groep 5 draaien, dit doe ik met heel veel plezier. Waarom ik in het onderwijs zit? Iedere dag is anders, ieder kind is anders en zien hoe een kind zich ontwikkelt, is gewoon geweldig.

 

Ik woon in Tiel, samen met mijn man Willie en zoontje Kay. We hebben drie katten en drie wandelende takken. In mijn vrije tijd lees en luister ik graag naar boeken, wandel ik graag en hou ik heel erg van reizen. In de winter zul je me zo vaak mogelijk in de sneeuw vinden

Groep 5

In groep 5 zijn we volop in beweging om alle nieuwe lesstof te leren en natuurlijk te onthouden.

We maken gebruik van werkboeken en iPads en we doen graag spelletjes om bijvoorbeeld de tafels goed te kunnen houden.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de klas. Met behulp van de methode Kanjertraining leren we op elkaar te bouwen, uitspreken wat we denken en bovenal leren we op elkaar te vertrouwen. Dat gebeurt door lessen, waar altijd een aantal spelletjes in zitten.

 

Een van die spellen is altijd een vertrouwensspel, zodat we echt kunnen ervaren dat we op elkaar kunnen leunen.

Voor de ouders van groep 5: op de tijdlijn van Parro komen er geregeld berichtjes en foto’s van ons lang. Kijken jullie mee?