Rianne Schilders

Hoi, ik ben Rianne Schilders. Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam op De Sterappel. De jaren ervoor heb ik gewerkt op scholen in Geldermalsen, Ophemert, Baarn en Rhenen. De Sterappel is een heel fijne school, waarbij er veel oog is voor het individu. Niet alleen voor de kinderen, maar ook binnen het team is er veel aandacht voor elkaar.

Door samen met elkaar steeds weer bezig te zijn met nieuwe dingen, groeien we samen. En juist dat samen doen vind ik zo belangrijk. Ieder kind heeft een eigen mening en een eigen gevoel, en door elkaars mening te respecteren en te beluisteren kunnen we onze kijk op de wereld verstevigen. Grip krijgen op de wereld vind ik belangrijk. Dat doen we door het nieuws te volgen en door te leren over andere landen met hun culturen en gebruiken. Letterlijk de wereld ontdekken dus!

Ik woon samen met mijn man Jeroen en twee kinderen (Teun en Sophie) in Beusichem. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om bezig te zijn in de (moes)tuin, hou ik van boeken lezen en ga ik graag op vakantie met onze vouwwagen.

Groep 5

In groep 5 zijn we volop in beweging om alle nieuwe lesstof te leren en natuurlijk te onthouden.

We maken gebruik van werkboeken en iPads en we doen graag spelletjes om bijvoorbeeld de tafels goed te kunnen houden.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de klas. Met behulp van de methode Kanjertraining leren we op elkaar te bouwen, uitspreken wat we denken en bovenal leren we op elkaar te vertrouwen. Dat gebeurt door lessen, waar altijd een aantal spelletjes in zitten.

Een van die spellen is altijd een vertrouwensspel, zodat we echt kunnen ervaren dat we op elkaar kunnen leunen.

Voor de ouders van groep 5: op de tijdlijn van Parro komen er geregeld berichtjes en foto’s van ons lang. Kijken jullie mee?